Geen goal Ronaldo bij rentree Brazilië

Geen goal Ronaldo bij rentree Brazilië

28 maart 2002

 

De Braziliaanse voetballer Ronaldo heeft gisteren na ruim twee jaar zijn rentree gemaakt voor het nationale elftal. De langdurig geblesseerde speler van Internazionale kwam in het met 1-0 gewonnen oefenduel tegen Joegoslavië niet tot scoren.

Ronaldo werd in de rust gewisseld voor Luizao, die de enige treffer van Brazilië maakte. De voormalige speler van PSV en FC Barcelona was een paar keer gevaarlijk met de van hem bekende solo’s. ,,Dit was een gelukkige dag voor mij”, zei Ronaldo na afloop. ,,Alles verliep zoals ik had verwacht. Hier heb ik voor getraind. Ik ben blij dat ik vandaag weer wat heb kunnen laten zien. Ik heb nog niet gescoord, maar de doelpunten bewaar ik voor het WK.”

Ronaldo, twee maal verkozen tot wereldvoetballer van het jaar, hoopt terug te keren als ‘s werelds meest gevreesde aanvaller. ,,Nu begin ik voorzichtig, maar ik blijf erg ambitieus. Ik heb alles al gewonnen, maar ik wil opnieuw de beste zijn. Dat kost tijd, maar dat heb ik ervoor over.”

Ronaldo speelde in het najaar van 1999 zijn laatste interland tegen het Nederlands elftal in de Arena. Hij kampt al ruim drie jaar met een knieblessure en maakte een paar mislukte rentrees. Ronaldo heeft dit kalenderjaar nog niet voor Inter gespeeld.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie