FC Twente speelster Siri Worm mist WK door zware knieblessure

FC Twente speelster Siri Worm mist WK door zware knieblessure

21 april 2015

 

FC Twente speelster en international Siri Worm heeft afgelopen vrijdag in het duel met KAA Gent een zware knieblessure opgelopen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat de 23-jarige linksback de voorste kruisband en de binnenste band van haar rechterknie heeft afgescheurd. Ook is er schade aan de meniscus van de international geconstateerd.

Worm zal volgende week worden geopereerd door clubarts van FC Twente en kniespecialist Roy Hoogeslag. Voor het afscheuren van een kruisband staat normaal gesproken een revalidatietermijn van negen maanden. Worm moet hierdoor een streep zetten door deelname aan het WK 2015 in Canada. Nederland neemt in de zomer voor de eerste keer deel aan het WK. Het zit in de groep bij gastland Canada, China en Nieuw-Zeeland. Worm miste geen minuut van de kwalificatiecyclus.

“Dit doet letterlijk en figuurlijk heel veel pijn”, zegt de voetbalster op de site van FC Twente. “Het is een nachtmerrie voor elke speelster om voor een groot toernooi geblesseerd te raken. Vanaf volgende week moet ik me focussen op mijn herstel en er voor zorgen dat ik hier sterker uit kom.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon