FC Oss doelman Mous scheurt kruisband

FC Oss doelman Mous scheurt kruisband

1 september 2016

 

Xavier Mous, eerste doelman van FC Oss, heeft woensdagmiddag een ernstige knieblessure opgelopen tijdens de training. Vandaag bleek uit een MRI-scan dat Mous zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en dat de binnenste meniscus is ingescheurd, dat meldt de club uit Oss op hun site. Door deze blessure is Mous negen tot twaalf maanden uit de roulatie en mist hij vermoedelijk de rest van het seizoen.

Mous verdraaide woensdag zijn knie op de training en direct werd gevreesd voor een ernstige blessure. Donderdag werd in het ziekenhuis duidelijk hoe erg de schade in zijn knie is.

“Het is vreselijk voor hem, voor de club en voor iedereen”, zegt trainer Francois Gesthuizen over de blessure van zijn eerste keeper.

Doordat de transferperiode gisteren afliep kan FC Oss geen nieuwe keeper huren of kopen. De club kan wel een werkloze voetballer een contract aanbieden. “We moeten iets doen”, zegt Gesthuizen. “We kunnen het seizoen niet met twee keepers afmaken.” Ronald Koeman jr., zoon van de huidige trainer van Everton, is de tweede keeper van Oss. Björn Haggerty is de derde doelman.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie