FC Eindhoven speler Deschilder scheurt kruisband

FC Eindhoven speler Deschilder scheurt kruisband

22 oktober 2017

 

FC Eindhoven middenvelder Fries Deschilder heeft zaterdagmorgen zijn voorste kruisband afgescheurd. Dit werd vandaag na een MRI-scan bevestigd door FC Eindhoven.

De Belg, die afgelopen vrijdag tegen Fortuna Sittard als invaller nog de gelijkmaker scoorde uit een schitterende vrije trap, raakte zaterdag geblesseerd op de training. In het Jan Louwers Stadion in een duel om de bal ging het mis voor Deschilder.

Dit is de tweede keer in een week tijd dat een speler van FC Eindhoven zijn voorste kruisband afgescheurd. Eerder deze week gebeurde hetzelfde met Alessio Carlone. Beide middenvelders zullen dit seizoen daardoor niet meer kunnen spelen voor FC Eindhoven. Normaal gesproken staat er tussen de negen en twaalf maanden voor het herstel van een kruisbandblessure.

Voor FC Eindhoven is dit de derde speler in de afgelopen maanden die zijn voorste kruisband heeft afgescheurd en de vierde speler die ernstig geblesseerd raakte. Ook de talentvolle Jarno Janssen liep in augustus kruisbandletsel op. Doelman Guy Smit revalideert van een dubbele beenbreuk die hij opliep tijdens een oefenduel.

Trainer Van Leeuwen ziet geen verbanden tussen de blessures van Janssen, Carlone en Deschilder. “Nee, Janssen kreeg een rotschop in een oefenwedstrijd. Carlone landde verkeerd op zijn been en bij Deschilder was de situatie weer anders”, zei Van Leeuwen. “Onze krachttraining is juist gericht op blessurepreventie. Niemand bij ons loopt ook spierblessures op, anders heb je er misschien een ander gevoel bij. Morgen gaan we het met de medische staf nader onderzoeken, maar het lijkt vooral op botte pech.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie