Eva de Goede scheurt voorste kruisband

Eva de Goede scheurt voorste kruisband

16 november 2021

 

Slecht nieuws voor hockeyster Eva de Goede. “Mijn voorste kruisband is afgescheurd en mijn meniscus is ook beschadigd”, vertelt Eva de Goede aan de NOS.

De 32-jarige International kwam tijdens de wedstrijd in het Pro League-duel met België bij een actie ongelukkig terecht en raakte geblesseerd aan de knie. “Ik voelde al iets ploppen. Dan weet je: er is iets mis”, blikt De Goede terug op het moment. Dinsdag zal de operatie plaatsvinden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband)

Het duurde even voordat er duidelijkheid was van de ernst van de blessure. De diagnose was een flinke klap voor De Goede. “Ik ben wel oké. Er zijn veel mensen om mij heen die mij kunnen steunen en helpen, maar het gaat met ups en downs.”

De Goede was vorige week woensdagavond al huiverig voor een stevige blessure: “Ik voelde op het veld meteen dat het niet goed zat en werd daar in de kleedkamer al in bevestigd. Maar je hoopt natuurlijk dat het toch meevalt.”

De Oranje-aanvoerster won afgelopen zomer haar derde gouden medaille op de Olympische Spelen. Voor haar zit nu het seizoen er op en ook zal zij dus het WK in juli, in Spanje en Nederland, gaan missen. “Dat was een stip op de kalender, nu moet ik maar andere kleine stipjes gaan zetten om hier zo goed mogelijk doorheen te komen. Als je gaat tellen met die maanden komt het gewoon niet uit. Ik ga ook geen risico nemen”, zegt ze.

Nu kan de 251-voudig International nog niet zeggen of ze gaat stoppen of dat ze er nog een seizoen aan vast plakt. “Ik moet kijken wat er mogelijk is, maar eerst is het belangrijk dat ik aan mezelf denk. Dan komt de rest.”

Tweemaal, in 2018 en 2019, werd de speelster uit Zeist door de internationale hockeybond uitgeroepen tot speelster van het jaar. De interland tegen België van afgelopen woensdag was haar 251ste.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie