FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling
kan worden verbeterd.

Van de diagnose, de operatie, de revalidatie tot de rentree… en daarna.  Stel hier je vragen, geef advies, deel je ervaringen en kennis of vraag informatie over de (voorste) kruisband blessure. Veel lotgenoten, ervaringsdeskundige, fysiotherapeuten en medisch specialisten bekijken dit en wellicht helpt het je!

Doe mee aan het FC Kruisband onderzoek

 • Lex
  Beantwoorden

  Goedenavond,

  Lex hier, ong 2 jaar terug met voetbal vkb afgescheurd en 1/3 van mijn meniscus. Door onder andere O benen kon ik er geen reconstructie plaatsvinden. Ik zou eerst een standbeencorrectie moeten ondergaan, maar ook dit werd lastig met het beenlengte verschil wat je krijgt bij de operatie. Ik heb ervoor gekozen om niet te opereren.

  Ik ben nu twee jaar verder en ik doe eigenlijk alles zoals, Tennis, marathons hardlopen. Bij deze sporten heb ik in 2 jaar geen last gekregen.

  Mijn vraag is:
  Ik wil eigenlijk weer voetballen… dat is wat ik altijd het leukst vond. Denken jullie dat dit mogelijk is, zonder te opereren?

  • Max
   Beantwoorden

   Hoi lex. Ik heb dezelfde blessure opgelopen met voetbal. Ik ging 3 mnd later weer meetrainen en ben vol door m’n knie gegaan bij een simpele beweging, zonder tegenstander. Je moet in iedergeval goed optrainen wil je het een kans geven. Bij mij alsnog 3e keer erdoorheen ondanks krachttraining. Maar zal misschien verschillen per persoon.

   • Lex
    Beantwoorden

    Thanks voor je reactie Max! Zuur om te horen wat er is gebeurd. Wat gebeurd er als je door je knie gaat? Scheurde je weer iets af of wat doet het met je knie? Had jij wel goed getraind voordat je weer begon?

    • Mohamed
     Beantwoorden

     Het kan zijn dat je daarbij meer kraakbeen beschadiging krijgt, wat later een probleem kan worden bij het lopen. Ook maak je meer kans om andere dingen te beschadigen zoals je meniscus.

  • Laurie
   Beantwoorden

   Hey Lex, ik zit in een soort gelijke situatie. Ben je alweer gestart met voetballen? Zo ja, gaat dit goed?
   Groet Laurie

 • Anniek
  Beantwoorden

  Hallo! 6 december 2017 ben ik geopereerd aan mijn rechter voorste kruisband (afgescheurd tijdens voetbal) en scheurtje in mijn meniscus. Na lang revalideren deed ik vanaf dit seizoen weer volledig mee met mijn voetbalteam, tot 16 november 2019.. Ik scheurde tijdens de wedstrijd mijn linker voorste kruisband, en wederom een scheurtje in de meniscus (maar die geneest vanzelf weer).. nu sta ik voor de keuze wil ik geopereerd worden of niet ? Kan ik nog voetballen of niet ? Zijn er nog meer mensen die dit hebben gehad ?

  • Nick
   Beantwoorden

   Hoi Anniek,

   Wat ongelofelijk zuur om te horen, na al dat harde werk moet het een gigantische mentale klap geweest zijn.

   Ik kom uit een soortgelijke situatie. In 2017 mijn linker kruisband afgescheurd tijdens voetbal (verder geen schade). Na eenzelfde lange revalidatie het seizoen daarna alles gespeeld, echter in de laatste 2 minuten van het seizoen ging het alsnog mis. Ik scheurde mijn rechter kruisband ditmaal, in die knie had ik al schade aan mijn meniscus door een klein ongeval thuis.

   Persoonlijk heb ik ervoor gekozen te stoppen met voetbal (ook wel op basis van mijn orthopeed en fysio) en ook niet te opereren. De instabiliteit van de knie valt bij mij mee (was de eerste keer veel erger), ik heb er in het dagelijks leven verder geen last van en kan andere sporten nog prima uitvoeren.

   Opereren kan natuurlijk altijd, ook in een later stadium nog. Ik denk dat voor nu de belangrijkste vraag is of je nog wilt voetballen of niet. Ik weet bijvoorbeeld niet hoe oud je bent? Ben je bereid om nog een keer dat hele traject in te gaan? De risico’s zijn natuurlijk wel vrij groot, als je hem al 2x afgescheurd hebt. En je knieën moeten nog langer mee dan je voetbalcarrière. Dan is de vraag of je dat aan wilt gaan voor die voetbaljaren die nog voor je liggen.

   Wat zeggen je behandelaren erover?

 • Debbie
  Beantwoorden

  Hallo,

  Ik heb ruim twintig jaar geleden de kruisband van mijn linkerknie afgescheurd. Dit is destijds echter pas na anderhalf jaar geconstateerd. Toen na anderhalf jaar weer een beetje normaal te kunnen lopen heb ik gekozen geen operatie te doen. Kon weliswaar niet meer voetballen, maar het normale leven ging wel prima. Twee jaar terug liep ik te enthousiast van een de trap af en zakte in door de knie en toen was het wel klaar. Juni 2018 heb ik een nieuwe kruisband gekregen. Moeizame revalidatie daarna, tussendoor nog een mri gehad omdat ik niet goed kon strekken en pijn bleef houden, niks op te zien, alles was goed, nu kan ik wel weer goed lopen en redelijk goed strekken.
  Toch heb ik, bijna anderhalf na de operatie nog voortdurend pijn. Ik heb fysio en sport inmiddels ook weer 1x in de week, want door alles ben ik te zwaar. Die voortdurende pijn houd me bezig en na het sporten is het erger, maar je wil toch door. De laatste weken zak ik af en toe licht door de knie en het lijkt soms alsof hij op slot staat. Allemaal heel licht en misschien nietszeggend, maar ik weet niet wat te doen. Tenslotte liet de mri niks geks zien, de mri is begin maart dit jaar.
  Dus voel ik pijn die er niet is of zegt een mri ook niet altijd wat er loos is?

  Alvast bedankt voor de reacties.

  • Nick
   Beantwoorden

   Hoi Debbie,

   Het op slot schieten klinkt als meniscus, maar daar valt van een afstand weinig over te zeggen.

   Ben je al eens terug geweest naar de specialist? Een andere wellicht?

   Als je er echt nog zoveel last van hebt zou ik toch vervolgstappen overwegen. Wellicht dat een kijkoperatie uitkomst kan bieden, het komt vaker voor dat iets op een MRI scan niet gezien wordt maar bij een kijkoperatie toch aan het licht komt. Persoonlijk zou ik vooral op zoek gaan naar een goede orthopeed en die eens naar de situatie laten kijken.

  • Mohamed
   Beantwoorden

   Hallo,

   Helemaal mee eens met Nick. Bij mij werd na de tweede keer dat ik mijn kruisband afscheurde, ook na een MRI geconstateerd dat mijn meniscus weer dubbel was geklapt, maar wat bleek tijdens de operatie (vkb operatie) dat ze zagen dat dat helemaal niet het geval was. Wat ik wil zeggen is, dat een MRI niet altijd alles kan uitsluiten (vaak wel). Ik zou eerst voor een second opinie gaan bij iemand anders en laatste geval toch wel voor een kijkoperatie gaan.

 • Dani
  Beantwoorden

  Hai! Vorig jaar september heb ik een ongeluk gehad waarbij ik mijn voorste kruisband afgescheurde en mijn meniscus dubbel tussen mijn knie zat. We zijn er pas na 3 maanden achter gekomen dat het letsel in mijn knie zo groot was. Tijdens de operatie in december 2018 hebben ze mijn meniscus gehecht(met de hoop dat hij weer zal vast groeien aangezien hij al drie maanden dubbel zat) en nieuwe voorste kruisband geplaatst. De revalidatie na de eerste operatie liep niet lekker(mijn knie schoot telkens op slot en er was een strekbeperking) en vijf maanden (mei 2019) later hebben ze 80% van mijn meniscus alsnog verwijderd. Na de tweede operatie ging het in het begin prima, maar na verloop van tijd ontstond er weer strekbeperking. Weer terug naar de orthopeed en de MRI gaf een beeld van de ingeklemde voorste kruisband aan en hier daar wat litekenweefsel, er werd een derde operatie in september 2019 ingepland. Tijdens de operatie hebben ze een cyclops uit mijn knie gehaald en was de strekking weer vrij. Na de operatie merkte ik direct op dat de functie van de knie weer terug was, maar na een aantal weken kwamen de klachten sluimerend terug(niet kunnen strekken en het gevoel hebben dat er iets tussen mijn knie zit). Ik ben weer terug geweest bij de orthopeed, maar die zegt dat we op dit moment niks anders kunnen doen wachten aangezien het nog te dicht op de derde operatie zit.

  Ik ben het ondertussen wel beetje zat… Is er iemand toevallig bekend met deze klachten?

  • Mohamed
   Beantwoorden

   Hallo,

   Toen ik mijn eerste kruisband afgescheurde, was mijn meniscus tegelijkertijd ook dubbel geklapt in mijn knie. Wat ik wel gek vind is dat het niet meteen is opgevallen. Weet toen het bij mij gebeurde, dat alles op slot zat en niet meer kon strekken of buigen. Heb toen eerst een meniscus operatie gedaan. Hebben ze weer gehecht omdat het aan de buitenkant was, waar meer bloed stroomt, waardoor het beter kan genezen. Heb toen 4 week op krukken gelopen en de meniscus eerst laten genezen voordat we de kruisband operatie hebben gedaan, anders werd het te veel. Heb daarna geen klachten meer gehad over een knie die op slot zat of beperking in het buigen of strekken (beperking was heeeel klein, wat niets uitmaakte). Ik ben het eens met de orthopeed dat het nu veel te vroeg is om iets uit te sluiten. Een VKB/meniscuss revalidatie gaat met pieken en dalen. Ik zou eerst ook hebben gewacht. Ben trouwens wel benieuwd hoe het er nu voor staat? zijn inmiddels al 2 maand verder.

   • dani
    Beantwoorden

    Het is nog niet echt vooruit gegaan, eerder achteruit gegaan. Er is een grote kans dat de pijn, strekbeperking en slotklachten weer het gevolg zijn van een cyclops. Er is een MRI gemaakt om te kijken hoe het zit met de rest van de delen van knie. Het liefst willen ze niet nog een keer opereren, maar zoals het nu gaat, gaat het niet meer… Het is even wachten op de uitslag van de scan en dan even heel goed nadenken wat ik wil…

    Wat betreft mijn meniscus, voor de orthopeed was het ook een raadsel hoe ik nog kon buigen en strekken met hoe mijn meniscus zat voor de eerste operatie.

 • Merel
  Beantwoorden

  Hoi!!

  Ik heb een half jaar geleden mijn voorste kruisband afgescheurd icm een scheur in mijn meniscus, door een overstrekking van m’n knie (hyperextensie).

  Ik ben al een aantal maanden hard bezig met krachttrainging & fysio om mijn benen op te trainen om een operatie te voorkomen. Dit is echter niet gelukt. Nu blijkt dat operatie niet te voorkomen is, en dat we toch die kant op gaan.

  Bij mijn operatie willen ze ook de meniscus meenemen en hechten, wat invloed zal hebben de revalidatie (eerste 6 weken niet belasten en been in 90°). Iemand die hier ervaring mee heeft? En hoelang duurde het voor je voorzichtig zonder krukken kon lopen?

  Xx Merel

  • S
   Beantwoorden

   Hi Merel,

   Ik ben een vkb reconstructie + meniscus hechting ondergaan afgelopen 4 oktober.

   De eerste twee weken waren vrij pittig, ik kon mijn been niet goed strekken maar buigen tot 90 graden ging direct prima. Ik had erg weinig energie, redelijk wat pijn en zag het somber in (achteraf viel dit allemaal erg mee!).

   Na 1,5 week kon ik 50% belasten met twee krukken. Hierna ging het steeds beter alleen word je echt met je neus op de feiten gedrukt wanneer je denkt weer iets meer te kunnen doen, hoe rustiger je aan doet hoe sneller het gaat in de eerste weken. Fysiek vond ik dit minder zwaar dan mentaal, de tegenslagen die je krijgt als je teveel doet zijn dan wel fysiek maar hadden meer invloed op mijn mentale gesteldheid.

   Ik ben 3x per week bij de fysio te vinden en deze heeft de eerste 6 weken voornamelijk mijn spieren losgemaakt en me op de fiets gezet vanaf week 2, elke keer 10 minuten met 0 weerstand. In week 5 mocht ik enkele balans oefeningen met hem uitvoeren.

   Sinds 22 november ben ik mijn krukken nu kwijt, dit had een week eerder gekund maar ik was precies in week 6 op vakantie waardoor ik ze van de fysio mee moest nemen. 10 uur in het vliegtuig heen en terug ging ook bijzonder goed!

   Afgelopen dinsdag (week 7) heb ik al een circuitje uitgevoerd met mijn fysio van 8x 4 krachtoefeningen en dat ging ook allemaal super, ik kan weer buiten fietsen en ben niet meer afhankelijk van andere: ik ben erg optimistisch over het verdere verloop van mijn herstel!

   • Merel
    Beantwoorden

    Hoi S, wat ontzettend fijn voor je dat het weer beter gaat. Bedankt voor je verhaal! Het zal per persoon verschillen maar ik had gedacht veel langer immobiel te zijn. Ik kijk er nu iets optimistischer tegen aan en ben al 100% aan het geven om sterker te worden voor de operatie. Jij succes met je verdere revalidatie.

 • Joyce
  Beantwoorden

  Hoi!!
  12 september heb ik tijdens zaalvoetbal mijn linker voorste kruisband volledig afgescheurd. Ik kan nu veel weer, mede door hard trainen, maar ben het vertrouwen in mijn been volledig kwijt. Nu heb ik aankomende dinsdag een krachttest en daarna een gesprek met de ‘kniedokter’. Ik wil het liefst geopereerd worden. Nu ben ik gewoon benieuwd hoe lang de periode bij jullie tussen ontstaan van blessure en opereren heeft geduurd.

  • Merel
   Beantwoorden

   Hoi joyce!

   Ik heb hetzelfde; totaal geen vertrouwen meer in m’n linkerknie. Sinds voorste kruisband ruptuur en scheur in meniscus ben ik bang om te sporten of er bij een dagelijkse bezigheid plots doorheen te gaan, aangezien me dit al 3 keer is overkomen. Ben nu 6 maanden aan het trainen geweest met de fysio, maar heb er te weinig vertrouwen in. Daarom nu toch voor een operatie gekozen, planning april 2020 ivm mijn afstuderen. Zit dus bijna een jaar tussen.

   Je zal het gesprek al gehad hebben. Maargoed 😉

   Gr merel

  • Mohamed
   Beantwoorden

   Hallo,

   Bij mij kon ik vrijwel de eerste volgende dag geopereerd worden, maar dat kwam omdat ik bij club zat die een clubchirurg heeft en meteen alles kon regelen. Bij ”normale mensen”, die deze luxe niet hebben kan het zelfs maanden duren voordat je onder het mes ligt. Het nadeel van lang wachten op een operatie is, dat veel mensen niets gaan doen en wachten op de operatie. Dit kan invloed hebben op na de operatie. Doordat je niets met dat been doet, gaan de spieren eromheen ook verslappen en zal je dat merken na je operatie met bijvoorbeeld je been optillen. Ik kon bijvoorbeeld direct na de operatie, toen ik wakker werd meteen mijn been optillen. Dit vonden ze wel gek, maar dat kwam omdat ik voor de operatie veel krachttraining heb gedaan. Dus mijn tip is wel als je tijdje moet wachten op de operatie, dat je wel 2x per week minimaal krachttraining doet voor je benen en stabiliteit oefeningen voor je knie gaat doen.

 • marina
  Beantwoorden

  hoi,

  ik ben 22 augustus door mijn knie gegaan door van richting te wisselen bij mijn voetbaltraining. ik deed het helemaal zelf. 11 okt. werd ik geopereerd bij doctor Mutsears en nu gaat het voor mijn gevoel goed. ik kan al zonder krukken lopen maar dat wil de orthopeed liever nog niet daarom hou ik mij heel netjes eraan.

  ik kan alweer wat fietsen op de hometrainer en de zwelling neemt ook steeds meer af. wat ik wel heel lastig vind is het niet mobiel en actief kunnen zijn en daarvan wordt ik vaak heel verdrietig van en ongemotiveerd.

  ik kan nu ongeveer tot 90 graden buigen en strekken gaat alweer volledig. hoe lang heeft het volledige kunnen buigen bij jullie geduurd?

  • Mohamed
   Beantwoorden

   Hallo,

   Over de buiging hoef je je geen zorgen te maken. Meeste mensen hebben problemen met de strekking. voordat je de been weer volledig kan buigen, moet eerst al het vocht uit je knie zijn. Uit ervaring beperkt de vocht vaak meer de buiging. Wat je wel kan doen om de buiging te versnellen is, dat je veel gaat fietsen. Ook in je dagelijkse leven overal naartoe fietsen(tenzij het gewoon te ver weg is). Dat heeft mij enorm veel geholpen. Zou pas dingen afvragen na 12 week, wanneer de nieuwe kruisband volledig is omgetoverd in een kruisband. Wat veel mensen vergeten is dat het pas begint na je revalidatie. Pas echt 1-2 jaar volledig weer voetballen trainen/wedstrijden, merk je pas echt hoe goed je knie voelt. Alles daarvoor kun je je knie blijven voelen, het kost gewoon echt tijd voordat je knie weer aan alles is gewend. Het belangrijkste is dat je knie weer stabiel is.

 • Mazz
  Beantwoorden

  Voor mij is de VKB reconstructie zeer spoedig verlopen. Geen pijn, weinig zwelling en na twee dagen alweer volledige strekking en buiging van 90 graden. Ik sta versteld hoe soepel het verloopt. Ik heb van te voren goed getraind ( hamstring en quadriceps) en voelde me fit en sterk. Heb ook arnica genomen tegen de zwelling. Niet wetenschappelijk bewezen maar na tips van bekenden met goede ervaringen. Ik raad dit absoluut aan gezien mijn zeer voorspoedige herstel. Een beetje; baat het niet dan schaadt deze tip ook zeker niet. 2 weken voor operatie en 2 weken daarna 3 x per dag 2 pilletjes. VSM arnica Montana D6 pillen ( geen betaalde reclame oid) succes!

 • joel
  Beantwoorden

  Hoi allemaal,
  Ik heb mijn voorste kruisband afgescheurd. verder is de knie in orde. Nu heb ik 2 keuzes gehad, trainen en aankijken of de knie het verlies kan opvangen, of opereren.. Ik voetbal, dus mijn vraag is, heeft er iemand ervaring met een afgescheurde voorste kruisband die zonder te opereren (dus met training) weer normaal op niveau heeft kunnen voetballen? Of is opereren de enige optie om dat te bereiken…

  Groeten Joel

  • Jim
   Beantwoorden

   Hi Joel!

   Heel vervelend dat je je kruisband hebt ingescheurd. Hoewel ik zelf nog niet op 100% weer voetbal, ben ik wel al zo’n halfjaar bezig met krachttraining en fysiotherapeutbegeleiding nadat ik in maart mijn kruisband afscheurde.

   Nu moet ik zeggen, ik train al weer mee met mijn team! Sprinten, dribbelen, passen gaat allemaal prima, alleen met fysieke duels en schieten neem ik nog geen risico. Ik durf echter bijna wel met zekerheid te zeggen dat het na enkele maanden doortrainen daar ook wel goed mee komt, gegeven dat het elke keer weer wat beter gaat. Die krachttraining werkt dus daadwerkelijk wel, alleen ben ik wel bang dat zodra je weer gaat spelen, je snelle, onverwachte bewegingen moet proberen te voorkomen.

   Succes!

  • Merel
   Beantwoorden

   Hoi joel!

   Ik heb voor dezelfde keuze gestaan. In eerste in stantie ben ik mijn been gaan optrainen met een fysio. Voetballen weer opbouwen (vriendschappelijk niveau), maar met een paar lullige bewegingen toch hard door m’n knie gegaan. Vandaar nu de keuze gemaakt om te operenen. Maar ook dan heb je opgetrainde benen nodig om zsm te herstellen! Dus beginnen met krachttraining is sws een goed begin. Sterkte! En succes

  • Markus Warnars
   Beantwoorden

   Dag Joel,

   Er is steeds meer bewijs te vinden dat ‘conservatief’ beleid (dus geen operatie), ook goede resultaten geeft bij mensen met een VKB letsel.
   Maar we weten alleen nog niet bij wie dit goed zal werken, en bij wie niet.

   De vraag alleen is of je de motivatie kan opbrengen om ook gewoon 6mnd hard te trainen. Zowel kracht- als functionele stabiliteitstraining.
   Die 6mnd is niet alleen om sterker te worden, maar vooral ook om coördinatief beter te worden (daarom duurt het lang).
   Mentaal is het sowieso zwaar, voor beide trajecten.

   Merk je constante instabiliteit, dan wordt er wel een operatie geadviseerd.

 • Jeff
  Beantwoorden

  hallo!!

  24 september 2019 ben ik geopereerd aan mijn VKB.
  Deze scheurde ik volledig af tijdens een voetbal wedstrijd

  De eerste week was veel rusten/liggen en oefeningen doen op bed heb dit dan ook heel fanatiek uitgevoerd!
  Mijn been word langzaam aan word soepel en kan al bijna 90gr buigen en bijna volledig strekken.

  Nu heb vroeg ik me af
  Wie ervaart of heeft ervaring gehad met heftige pijn in het onderbeen?
  De pijn is het ergst zodra ik ga staan, ik voel dan een heftige tintelend gevoel met een soort kramp/zweepslag in de kuit
  Ook doet mijn scheenbeen pijn ik ervaar een beurs gevoel op de scheen zelf.
  Dit kwam overigens pas na 3/4 dagen.

  Ik heb de kliniek gebeld en volgends hun kom het dat het bloed zakt naar beneden.
  En dit behoort tot het hele revalidatie pakket helaas, dus ff doorbijten!

  Nu vind ik de pijn wel heel heftig en word ik er langzaam gek van!

  Iemand die het zelfde gehad heeft?

  Gr jeff!

  • marina
   Beantwoorden

   hoi jeff,

   ik werd 11 okt. geopereerd en had hetzelfde. vooral bij lang staan en lopen had ik pijn, een stijf gevoel op mijn scheenbeen en mijn kuit voelde heel verkrampt aan. Bij mij is het inmiddels helemaal weg getrokken. alleen nog af en toe pijn aan mijn hamstringpees. de fysio ging het vaak los masseren en door de oefeningen voelde mijn knie veel mobieler aan en ik had duidelijk minder pijn na de bejandeling dan voor de behandeling.
   hoe gaat het bij jou?

 • Jo
  Beantwoorden

  Heee!

  Vlak voor het nieuwe jaar heb ik mij voorste kruisband afgescheurd tijdens een volleybalwedstrijd. In het nieuwe jaar heb ik flink getraind om zo fit mogelijk te worden voor de operatie. Vorige week dinsdag heb ik een voorste kruisband operatie gehad aan mijn linkerknie (via de hamstringmethode). De eerste paar dagen waren pittig, maar nu heb ik de pijn aardig onder controle. De zwelling zakt, mijn knie kan recht en de buiging zit er ook al in. Morgen komt de fysio bij mij thuis. Nu heb ik alleen veel last aan de zijkant mijn bovenbeenspier ( vlak boven de knie). Komt dit bij meer mensen bekend voor?

  • Jo
   Beantwoorden

   Hoi Jeff,

   Zelf ben ik ook de 24e geopereerd. Ik heb daar helemaal geen klachten. Wel uit eerdere ervaringen van mensen gehoord dat de kuit gevoelig kan zijn. Wanneer moet je weer heen voor controles ?

 • Patrick
  Beantwoorden

  Zijn er mensen die ervaring hebben met de hechttechniek van de kruisband. Deze wordt versterkt met een fibertape.
  Keuze voor deze variant is dat mijn zoon van 14 nog open groeischijven heeft en geen recontructie operatie kan ondergaan. Techniek is ontwikkeld door prof Mackay en wordt in Nederland uitgevoerd in het Flevo ziekenhuis.

  • Mohamed
   Beantwoorden

   Weet het niet zeker, maar volgens mij werkt die techniek alleen als ze er vroeg bij zijn. Omdat de bloed er nog stroomt, maar als dit te lang duurt voordat ze hem gaan opereren, kan het te laat zijn en kan deze techniek niet meer.

 • L
  Beantwoorden

  Hallo ik ben 24 jaar en ik heb mijn voorste kruisband in mei 2019 afgescheurd (rechter knie). Ik heb vanaf mei niet met krukken gelopen en ben verder zonder mijn been goed te kunnen strekken doorgelopen. De kruisband zat opgerold en dwars, hierdoor kon ik mijn been niet strekken. Ik was in afwachting totdat ik geopereerd kon worden. 10 september was ik aan de beurt. Nu ben ik geopereerd en aan het revalideren bij een fysio. Ik heb nog steeds enorme strek beperking. Ongeacht ik 6/7 keer per dag strek oefeningen doe. 2 keer in de week ga ik naar een fysio dan duwt hij mijn knie naar beneden. Aan t einde is mijn been nagenoeg helemaal gestrekt. Thuis komend na de fysio staat mijn been weer gebogen. Ik ben zo bang dat het niet meer goed gaat komen. Heeft iemand hier ervaring mee? heeft iemand tips? Wat zijn de opties?

  • Mylan
   Beantwoorden

   Hi L, vooral geen zorgen maken, bij mij duurde het 5 maanden voordat volledige strekking erin zat. Dus dat komt wel goed het heeft alleen tijd nodig

  • Markus Warnars
   Beantwoorden

   Dag L,

   Als je zo lang gewend bent om de knie niet te strekken, dan zal het ook lang gaan duren totdat dit wel lukt.
   Onbewust heb je een ander beweegpatroon aangeleerd, waardoor de strekking beperkt blijft.

   Je fysio zal daarom met oefeningen dit kunnen verbeteren en optimaliseren
   Vooral loopoefeningen om de strekking te verbeteren, helpen goed.

   Houd vooral veel vertrouwen in de goede afloop! Zet hem op!

Laat een reactie achter

0