FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling
kan worden verbeterd.

Van de diagnose, de operatie, de revalidatie tot de rentree… en daarna.  Stel hier je vragen, geef advies, deel je ervaringen en kennis of vraag informatie over de (voorste) kruisband blessure. Veel lotgenoten, ervaringsdeskundige, fysiotherapeuten en medisch specialisten bekijken dit en wellicht helpt het je!

Doe mee aan het FC Kruisband onderzoek

 • Thomas
  Beantwoorden

  Hallo FC Kruisband,

  8 november ben ik geopereerd aan m’n achterste kruisband. Een wat zeldzamere behandeling dan de voorste. Echter moet ik 6 maanden met een brace lopen. Ik ben benieuwd naar ervaringen over hoe lotgenoten dit doen in het hedendaagse leven? Gaat de brace over de broek heen? Of gaat deze eronder? Of ga je met een trainingsbroek naar het werk?
  Ik ervaar namelijk dat als ik de brace over mijn broek dat deze gaat verschuiven. Hierdoor verliest de brace z’n functie en gaat m’n knie langzaamaan zeuren en vervelen. Heeft iemand hier tips voor dit problemen

 • Mara
  Beantwoorden

  Hoi allemaal,

  1 jaar geleden geopereerd aan mijn voorste kruisband en meniscus. Er blijft nog steeds vocht in mijn knie zitten en savonds en snachts heb ik vaak een brandend gevoel in mijn knie en onderbeen. Ook blijft het strekken van mijn been na het hardlopen pijnlijk. Heeft iemand toevallig dezelfde ervaring gehad?

 • William
  Beantwoorden

  Hi allemaal,

  Op 23 maart heb ik m’n voorste kruisband afgescheurd. Vervolgens op 1 juni hieraan geopereerd d.m.v de hamstring techniek. In het begin verliep de revalidatie zeer traag en bleef ik veel pijn houden in de knie, dit gaat nu wel iets beter. Nu bijna 6 maanden verder en 2 x in de week fysio blijf ik pijntjes houden in m’n knie en hoor ik vaak een krakend geluid bij het strekken. Vooral tijdens stukjes hardlopen (wat ik pas sinds kort een beetje kan doen) en volledig strekken voelt het alsof er nog een kneuzing of iets zit. Heeft iemand hier ervaring mee en is dit normaal?

 • Jacqueline
  Beantwoorden

  hallo allemaal,
  ik heb in februari operatie gehad, daar hebben ze de hamstring techniek bij gebruikt. nu zit ik op 9 maanden herstel en sinds gister is m’n knie 2 keer zo dik geworden daten dat ie was… ik heb niks geks gedaan dan andere weken. ik maak me best zorgen.. weet iemand of dit normaal is en erbij hoort of dat ik misschien toch aan de bel moet trekken..?!
  Groetjes!

  • Nick
   Beantwoorden

   Ik heb jaren na m’n operatie ook nog wel eens vocht in de knie gehad. Vaak na wat overbelasting. Hoeft geen enorme ramp te zijn. Persoonlijk zou ik wel altijd even naar je fysio of arts gaan om erna te laten kijken!

 • TJ
  Beantwoorden

  Hallo Lot genoten

  Op 30 augustus ben ik dmv de kniepees geopereerd. Ook hebben ze de nieuwe kruisband via de knie band laten lopen voor extra stevigheid.

  Nu ruim 8 dagen verder heb ik nog steeds enorm veel pijn vooral aan mijn knieschijf. De knie blijft ook erg dik en hij is erg heet.
  Is dit normaal dat het zo extreem pijn blijft doen?
  Ik ben qua pijn wel wat gewend ik kom namelijk uit de vechtsport en kan dus wel wat pijn verdragen.

 • TJ
  Beantwoorden

  Hallo Allemaal,

  Op 30 augustus ben ik dmv de kniepees geopereerd. Ook hebben ze de nieuwe kruisband via de knie band laten lopen voor extra stevigheid.

  Nu ruim 8 dagen verder heb ik nog steeds enorm veel pijn vooral aan mijn knieschijf. De knie blijft ook erg dik en hij is erg heet.
  Is dit normaal dat het zo extreem pijn blijft doen?
  Ik ben qua pijn wel wat gewend ik kom namelijk uit de vechtsport en kan dus wel wat pijn verdragen.

 • Floris
  Beantwoorden

  Hoi allemaal,

  Net als zo’n beetje iedereen hier ben ik ook geopereerd en heb ik een nieuwe VKB gekregen (d.m.v. hamstringtechniek).
  De operatie is inmiddels 6 weken geleden en het ging tot gisteren zonder enige problemen.

  Gisteren leek het namelijk alsof ik weer door mijn knie heen ging. Zeg maar op dezelfde manier als dat wel eens gebeurde voor de operatie (ik denk dat een aantal van jullie wel weten wat ik bedoel). Dit gebeurde volgensmij toen ik mijn been wilde strekken (niet overstrekken) en toen recht op de grond wilde zetten. Het gevoel kan ik denk ik het beste omschrijven alsof mijn knie de verkeerde kant in wilde). Ik had even een scherpe pijn in de knie (een seconde of 2), welke daarna weer wegtrok.

  Vanmorgen werd ik wakker en merk ik dat het strekken van mijn knie veel moeilijker gaat dan voorheen en ik ook een semi-constante zeurende pijn heb. Ook heb ik (weer) meer zwelling dan voor gisteren. Als ik een pijnplek aan moet wijzen zou dat vanuit mijn knieholte zijn, maar wel inwendig.
  Ik hoop dat mijn verhaal een beetje duidelijk is haha.

  Heeft iemand misschien een zelfde ervaring gehad? (En mij daarin misschien gerust kan stellen 🙂 )
  Alvast bedankt!

  • Floris
   Beantwoorden

   Edit: Ik heb tijdens belasting van de knie (staan) geen extra pijn, hij voelt vooral stijf en opgezet. Ik heb wel pijn/last als ik van gekromd naar gestrekt ga of andersom. Als de knie dan eenmaal krom/recht is doet het geen pijn meer.

   • Luuk
    Beantwoorden

    Hi Floris,

    Ik heb hetzelfde gehad 8 weken na de operatie. Grote kans dat dit komt doordat je bovenbeenspieren gewoon nog niet sterk genoeg zijn en moe waren. Mijn knie was ook dik en stijf, alleen had ik geen pijn. Ik moest toevallig langs voor de controle in het ziekenhuis en de arts gaf aan dat er niks aan de hand was en vooral rust moest nemen. Ook de dag erna bij de fysio gaven zij aan dat rust, koelen en fietsen goed was voor de knie. Gewoon even rust nemen zal ik zeggen.

 • Sharon
  Beantwoorden

  Raden jullie een ruggenprik aan (met eventueel een roesje) bij de voorste kruisband reconstructie? Of algehele narcose? Ik twijfel nog.

  • Jeroen
   Beantwoorden

   Mijn advies zou een ruggenprik zijn. Het is interessant om mee te kunnen kijken en daarnaast is het voordeel dat je sneller die dag fit bent. Bij een algehele narcose heb je de kans dat je nog een nachtje moet blijven. Bij een ruggenprik mag je vaak dezelfde dag naar huis.

   • Mustafa
    Beantwoorden

    Ik had bijna 2 weken lang last van hoofd- en nekpijn na mijn ruggenprik. Dit bleek het risico van een ruggenprik helaas. Was migraine keer 4 volgens mij

 • Dominique
  Beantwoorden

  Ik heb mijn kruisband van m’n rechterknie laten opereren op 3 maart 2022. Ik ben nu 5 weken onderweg en kan me knie nog steeds niet helemaal strekken. Ik kan me knie wel goed buigen. Ik heb vorige week getraind met de fysio en bij het doen van gecontroleerde squats nam de pijn wel toe. Nu al 3 dagen pijn bij het lopen wat eerst niet was. Maar weet iemand waardoor ik zoveel moeite heb met die volledige strekking?

 • stan
  Beantwoorden

  Goedemiddag,

  Ik ben 19 mei 2021 geopereerd aan mijn voorste kruisband en ook mijn meniscus is gehecht. Dit is nu bijna 10 maanden geleden. Momenteel train ik mee met mijn voetbalteam maar blijf ik nog volledig uit de duels. Wel voel ik mijn knie vaak, als hij lang gebogen is dan voelt hij stijf aan en de strekking van de geopereerde knie is ook minder dan die van mijn goede been. Ik ga binnekort waarschijnlijk volledig meetrainen, moet ik gewoon vol mee gaan trainen en kijken wat er gebeurt of heeft iemand nog tips voor me? de krachttesten tonen aan dat rechts en links even sterk is, maar ik merk dus omdat de strekking iets minder is dat lopen gewoon wat minder gebalanseerd gaat dan voorheen

 • Vera
  Beantwoorden

  Hoi allemaal,
  December 2021 ben ik voor de tweede keer geopereerd aan mijn voorste kruisband en hebben ze een extra bandje geplaatst. De operatie is goed gegaan en de eerste weken heb ik volgens ‘schema’ gerevalideerd. Echter zit ik inmiddels al op 10 weken en loop ik nog steeds op krukken (één kruk voor korte afstanden, maar als ik verder moet lopen toch wel twee).
  Ik merk dat ik veel moeite heb met mijn knie strekken tijdens het lopen, omdat ik merk dat mijn knieschijf moeite lijkt te hebben met het meebewegen. Ook als mijn fysiotherapeut mijn knie snel buigt en strekt, lijkt mijn knieschijf af en toe nog vast te zitten en dit geeft pijn.
  Mijn strekking is verder wel goed en mijn buiging schat ik op 40 graden. Pas ook controle afspraak gehad bij de orthopeed en deze gaf aan dat de kruisband dmv voorste schuiflade test ook in orde was.
  Nu vroeg ik me af of iemand hier misschien ervaring mee heeft, want ik zou heel graag weer zonder krukken willen lopen en mijn revalidatie weer volgens ‘schema’ willen voortzetten!
  Ik hoor het graag.

 • Jordy
  Beantwoorden

  Hallo,

  Operatie gehad midden augustus 2021. Ondertussen 5 maand verder, nog steeds moeite met strekken en knie is enorm stijf. Zijn er nog die hier problemen met hebben?

  • Sofie
   Beantwoorden

   Beste Jordy,

   Ik ervaar dezelfde problemen. Geopereerd op 14 februari 2022 en nu een half jaar verder is mijn knie stijf elke keer ik wat langer stilzit. Ook het strekken is nog steeds niet helemaal ok.
   Is dit bij jou inmiddels helemaal in orde?

 • Koen kaasma
  Beantwoorden

  Beste lotgenoten,
  Het is een week gelden sinds mijn vkb operatie (en meniscus kijkoperatie). Naast het feit dat ik ontzettend houd van voetballen, houd ik ook erg van een biertje. Ik vroeg mij af hoe lang het duurt voordat ik zonder zorgen weer dronken kan worden. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee?

Laat een reactie achter

0