FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling
kan worden verbeterd.

Van de diagnose, de operatie, de revalidatie tot de rentree… en daarna.  Stel hier je vragen, geef advies, deel je ervaringen en kennis of vraag informatie over de (voorste) kruisband blessure. Veel lotgenoten, ervaringsdeskundige, fysiotherapeuten en medisch specialisten bekijken dit en wellicht helpt het je!

Doe mee aan het FC Kruisband onderzoek

 • Dries Verhaar
  Beantwoorden

  Ik ben 5 augustus geopereerd aan m’n kruisbanden, maar der zit nog steeds een klein beetje vocht wat niet weg wilt gaan. Is dat normaal?

 • kirby
  Beantwoorden

  Hallo,

  Op donderdag 26 januari 2023 is heb ik een kruisbandreconstructie gekregen en is mijn meniscus gehecht. Na de operatie ben ik gelijk met de oefeningen begonnen die mij zijn voorgeschreven vanuit het ziekenhuis en maandag heb ik van de fysiotherapeut nog een paar bij gekregen. Strekken van de been ging eerst heel goed, maar rond zondag/maandag werd dit minder door pijn in mijn scheenbeen rond te plek waar ook een wond zit. Nu ben ik bijna een week verder en de pijn is nog steeds erger en ik kan nu nauwelijks mijn been strekken.
  Is dit bij iemand anders ook voorgekomen en is dit een normaal verschijnsel? en heeft iemand tips om wat ik kan doen om de pijn te verminderen, want die strekking is best belangrijk en is nu erg lastig.

  Alvast bedankt voor de reacties,
  Kirby

 • Arno
  Beantwoorden

  Hallo,

  In Maart 2022 m’n vkb gescheurd met een val tijdens het Skiën, gelijk een operatie laten uitvoeren in Oostenrijk en na een week was het mogelijk om te lopen zonder krukken. Wel 5 weken met een brace gelopen en gelijk aan fysio begonnen en dit 1/2x per week volgehouden in combinatie met 2x per week krachttraining. Nu 11 maanden verder nog 8%krachtverschil tussen het geopereerde been en de niet geopereerde. Mijn persoonlijke ervaring is dat je een fysio moet zoeken die er ervaring mee heeft en is het hard trainen is om sterker te worden. Daar naast raad ik aan om ook veldrevalidatie volgen om het remmen , versnellen en wenden weer op te pakken. Handlopen, tennis en padel gaan goed, geen vocht en pijn in de knie. Het is doorzetten maar goed herstel is zeker mogelijk!

Laat een reactie achter

0