FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling
kan worden verbeterd.

Van de diagnose, de operatie, de revalidatie tot de rentree… en daarna.  Stel hier je vragen, geef advies, deel je ervaringen en kennis of vraag informatie over de (voorste) kruisband blessure. Veel lotgenoten, ervaringsdeskundige, fysiotherapeuten en medisch specialisten bekijken dit en wellicht helpt het je!

Doe mee aan het FC Kruisband onderzoek

 • Mark
  Beantwoorden

  Hallo,

  In 2016 scheurde ik bij het voetballen de voorste kruisband van mijn rechter knie, na een revalidatie van 8 maanden stond ik weer op het veld, 3 maanden later scheurde ik de nieuwe kruisband voor 80% weer af. Toen had ik besloten te stoppen met voetballen en te gaan tennissen. Na 2 jaar intensief te tennissen (15u per week) ging ik weer door de knie, wederom volledig afgescheurd. Dmv corona was de operatie uitgesteld en heb ik deze niet laten uitvoeren. Ondertussen sport ik terug 7-8u per week zonder kruisband, voornamelijk tennis en padel op hoog niveau. Ik heb geen last van instabiliteit, wel loop ik niet meer aan 100% maar dat is puur mentaal. Nu na 1.5 jaar ben ik nog steeds aan het twijfelen om mij alsnog te laten opereren, ik kan mij gewoon niet voorstellen dat wat ik doe gezond is, vooralsnog kan ik tennissen/padellen zonder van.

 • Anne
  Beantwoorden

  Hoi! Ik ben in augustus 2020 voor de derde keer geopereerd aan mijn rechter voorste kruisband. Inmiddels bijna 8 maand verder en nu heb ik de afgelopen tijd het idee dat iets niet helemaal klopt! Kan mijn geopereerde knie minder (over)strekken dan mijn andere knie en ook komt er weer vocht in de knie. Merk het zelfs met lange stukken lopen. Ga verder 3 keer per week naar de fysio en trainen gaat goed, maar ga toch voor de zekerheid weer een afspraak laten maken bij de orthopeed! Iemand die soortgelijke klachten ervaren heeft zo ver in de revalidatie?

 • Merel
  Beantwoorden

  Hallo allen,

  Ik heb 18 maart een VKB operatie gehad. ( iets meer dan 2 weken geleden) Maar nu heb ik vaak slapeloosheid en kramp in mijn knieholte.

  De fysio vertelde mij dat het al oke is om in huis zonder krukken te lopen. Maar toch ben ik bang dat het te snel gaat en ik misschien mijn been te veel belast? Knie is niet bijzonder dik of rood en voor de kramp slik ik geen pijnstillers

  Wie heeft hier ervaring mee? Ik slaap nog maar een paar uur. Ik ben overigens niet echt moe ondanks mijn korte nachten

  Moet ik mij zorgen maken?

  Liefs,

  Merel

 • Stijn van der Landen
  Beantwoorden

  Hallo allemaal,

  Vorig jaar september heb ik een wedstrijd gespeeld waarbij ik waarschijnlijk een verkeerde beweging met mijn knie heb gemaakt, ik kan me alleen geen precies moment in de wedstrijd herinneren. De dag na de wedstrijd is het erg stijf geworden en kon ik mijn knie niet strekken. Sinds die tijd heb ik tijdens het trainen geen klachten, maar vooral na de training. De avond na de training wordt het opnieuw erg stijf en kan ik mijn knie niet strekken. De dag erna is dit weer weggetrokken. Ik ben hiervoor bij de fysio geweest, maar die adviseerde geen scan te maken. Weet iemand of dit gaat om een kruisband of mensicus etc.?

  • David Luimes
   Beantwoorden

   Hoi Stijn,

   Vanuit mijn ervaring denk ik niet dat je je voorste kruisband afgescheurd hebt. Bij mij was het toch wel duidelijk 1 moment en mijn knie was daarna erg dik en pijnlijk.

   Ik heb zelf ook te horen gekregen dat een scan in eerste instantie niet perse nodig was. Als je er echt last van blijft houden zou ik het toch wel echt overwegen om een scan te laten maken.

   Je weet liever nu gelijk of er iets aan de hand is of niet

 • Nikki
  Beantwoorden

  Ik heb na 1 jaar en 3 maanden na de operatie een knieblessure een knarsend geluid in mijn knie als ik vanuit een hurkende/squatende positie op sta. Dit doet geen pijn, maar voel ik wel. Ik vraag me af of dit een veelvoorkomende klacht is en of dit iets is wat eventueel schadelijk kan zijn?

 • Lars
  Beantwoorden

  Hallo Allemaal,

  Augustus 2019 ben ik geopereerd aan m’n voorste kruisband. Revalidatie is super gegaan en ervaar geen hinder meer van mijn knie. Tot mei 2020. Toen kreeg ik tijdens het hardlopen een slaapvoet aan mijn geopereerde been. Dit is niet echt meer over gegaan. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Ik hoor het graag.

Laat een reactie achter

0