FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling
kan worden verbeterd.

Van de diagnose, de operatie, de revalidatie tot de rentree… en daarna.  Stel hier je vragen, geef advies, deel je ervaringen en kennis of vraag informatie over de (voorste) kruisband blessure. Veel lotgenoten, ervaringsdeskundige, fysiotherapeuten en medisch specialisten bekijken dit en wellicht helpt het je!

Doe mee aan het FC Kruisband onderzoek

 • Michael
  Beantwoorden

  Hoi! Afgelopen vrijdag vkb operatie gehad waardoor alles nu best nieuw is voor mij. Had alleen 1 kleine vraag. Merk dat het slapen heel lastig gaat, hoe is jullie ervaring hiermee wanneer het weer beter/makkelijker gaat?

  • Anne
   Beantwoorden

   Leg je al een kussen onder je geopereerde knie? Bij mij hielp dit enorm!

   • Felix
    Beantwoorden

    Mijn orthopeed vertelde me dat ik nooit een kussen onder m’n knie mocht leggen. Wel onder m’n voet trouwens!

  • Felix
   Beantwoorden

   Bij mij hielp het altijd als ik vlak voor het slapen m’n knie nog goed ging koelen. Zodat de pijn/gevoeligheid tijdelijk minder is.

  • Berry
   Beantwoorden

   Michael! Slapen zal de eerste dagen ook onwennig en anders zijn dan normaal. Dat is ook logisch aangezien ze door het lichaam zijn geschoten met verschillende instrumenten (zacht gezegd). Deze zwelling voel je dus nadrukkelijk maar zal na verloop van tijd afnemen. Ook ik raad je een kussen onder je voet aan en niet onder de knieholte aangezien je dan niet tot de 0-graden strekking komt terwijl dit enorm belangrijk is voor het verloop van je herstel. Succes!

   • Michael
    Beantwoorden

    Het lijkt alsof ik mijn knie ‘overstrek’ en dat zorgt ervoor dat ik niet of nauwelijks kan slapen. Vooral heb ik hier last van wanneer ik een kussen onder mijn voet doe omdat het dan nog verder strekt.
    Sowieso mag ik geen kussen onder mijn knie doen van de fysio terwijl mij dit juist zo fijn lijkt.

 • Maud
  Beantwoorden

  7 maanden geleden heb ik een vkb reconstructie gehad. Nu heb ik nog steeds speling op mijn geopereerde knie zitten. Naar mijn weten is dit niet goed. Mijn orthopeed zegt dat er inderdaad speling op zit maar dat hij wel aan slaat en dus nog vast zit. Zelf wil ik over een paar maanden weer gaan hockeyen, maar nu ben ik heel erg bang dat het weer mis gaat door de speling die er nog steeds is. Ik vroeg me af of er mensen zijn die hier ervaringen mee hebben of mij hier misschien meer over kunnen vertellen.

  • Mehdi Ghoochannejhad
   Beantwoorden

   Beste Maud,

   Ik zag je vraag voorbij komen. Misschien kan ik je daarover informeren.

   Zou je mij kunnen mailen?
   mehdi@vosfysio.nl

   Met vriendelijke groet,
   Mehdi Ghoochannejhad

   sportfysiotherapeut (fc kruisband)

  • Nick
   Beantwoorden

   Sta je wel onder behandeling bij een fysio? Flink aan het krachttrainen voor de spieren eromheen?

  • Mandy
   Beantwoorden

   Hoi Maud,
   1 juli 2016 heb ik een vkb-reconstructie gehad, waar ook speling op zat. Hij sloeg net zoals bij jou wel aan, alleen te laat. Heb toen een CTI-brace gekregen. Helaas hielp dit ook niet optimaal. Mijn onderbeen ‘schoot’ nog wel eens ooit langs mijn bovenbeen (voor mijn gevoel) en had nog veel pijn. Fysio was de enigste optie werd mij verteld. Ik had toen al 2 jaar lang, 2x pw fysio. Omdat ik er wel klaar mee was ben ik toen naar een ander ziekenhuis gegaan. Daar kreeg ik meteen een kijkoperatie, waar gezien werd dat de vkb niet juist geplaatst was. Hij zat te stijl. Heb toen 3 dec 2018 een her-reconstructie gekregen.
   Nu nog flink aan het revalideren.
   Mocht je vragen hebben ofzo, kan je me altijd mailen (kuzz_mandy@hotmail.com)

Laat een reactie achter