FC Kruisband gelooft dat met het delen van kennis de kwaliteit van de voorste kruisband behandeling
kan worden verbeterd.

Van de diagnose, de operatie, de revalidatie tot de rentree… en daarna.  Stel hier je vragen, geef advies, deel je ervaringen en kennis of vraag informatie over de (voorste) kruisband blessure. Veel lotgenoten, ervaringsdeskundige, fysiotherapeuten en medisch specialisten bekijken dit en wellicht helpt het je!

Doe mee aan het FC Kruisband onderzoek

 • Dominique
  Beantwoorden

  Ik heb mijn kruisband van m’n rechterknie laten opereren op 3 maart 2022. Ik ben nu 5 weken onderweg en kan me knie nog steeds niet helemaal strekken. Ik kan me knie wel goed buigen. Ik heb vorige week getraind met de fysio en bij het doen van gecontroleerde squats nam de pijn wel toe. Nu al 3 dagen pijn bij het lopen wat eerst niet was. Maar weet iemand waardoor ik zoveel moeite heb met die volledige strekking?

 • stan
  Beantwoorden

  Goedemiddag,

  Ik ben 19 mei 2021 geopereerd aan mijn voorste kruisband en ook mijn meniscus is gehecht. Dit is nu bijna 10 maanden geleden. Momenteel train ik mee met mijn voetbalteam maar blijf ik nog volledig uit de duels. Wel voel ik mijn knie vaak, als hij lang gebogen is dan voelt hij stijf aan en de strekking van de geopereerde knie is ook minder dan die van mijn goede been. Ik ga binnekort waarschijnlijk volledig meetrainen, moet ik gewoon vol mee gaan trainen en kijken wat er gebeurt of heeft iemand nog tips voor me? de krachttesten tonen aan dat rechts en links even sterk is, maar ik merk dus omdat de strekking iets minder is dat lopen gewoon wat minder gebalanseerd gaat dan voorheen

 • Vera
  Beantwoorden

  Hoi allemaal,
  December 2021 ben ik voor de tweede keer geopereerd aan mijn voorste kruisband en hebben ze een extra bandje geplaatst. De operatie is goed gegaan en de eerste weken heb ik volgens ‘schema’ gerevalideerd. Echter zit ik inmiddels al op 10 weken en loop ik nog steeds op krukken (één kruk voor korte afstanden, maar als ik verder moet lopen toch wel twee).
  Ik merk dat ik veel moeite heb met mijn knie strekken tijdens het lopen, omdat ik merk dat mijn knieschijf moeite lijkt te hebben met het meebewegen. Ook als mijn fysiotherapeut mijn knie snel buigt en strekt, lijkt mijn knieschijf af en toe nog vast te zitten en dit geeft pijn.
  Mijn strekking is verder wel goed en mijn buiging schat ik op 40 graden. Pas ook controle afspraak gehad bij de orthopeed en deze gaf aan dat de kruisband dmv voorste schuiflade test ook in orde was.
  Nu vroeg ik me af of iemand hier misschien ervaring mee heeft, want ik zou heel graag weer zonder krukken willen lopen en mijn revalidatie weer volgens ‘schema’ willen voortzetten!
  Ik hoor het graag.

 • Jordy
  Beantwoorden

  Hallo,

  Operatie gehad midden augustus 2021. Ondertussen 5 maand verder, nog steeds moeite met strekken en knie is enorm stijf. Zijn er nog die hier problemen met hebben?

 • Koen kaasma
  Beantwoorden

  Beste lotgenoten,
  Het is een week gelden sinds mijn vkb operatie (en meniscus kijkoperatie). Naast het feit dat ik ontzettend houd van voetballen, houd ik ook erg van een biertje. Ik vroeg mij af hoe lang het duurt voordat ik zonder zorgen weer dronken kan worden. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee?

Laat een reactie achter

0