Eindelijk AC Milan-debuut Redondo

Eindelijk AC Milan-debuut Redondo

3 december 2002

 

Zelden zal er zo lang zijn gewacht op het officiële debuut van een speler als dat van Fernando Redondo in het shirt van AC Milan. Dinsdagavond is het zover, als de rossoneri voor de Coppa Italia op bezoek gaan bij Ancona.

Fernando Carlos Neri Redondo belandde in de zomer van 2000 bij de Milanese grootmacht, nadat Real Madrid de Argentijnse spelbepaler voor een bedrag van 12,9 miljoen euro had verkocht. Maar op 19 augustus van dat jaar, nog voordat hij een oefenduel had gespeeld, ging het mis tijdens een training. Redondo scheurde een kruisband en was sindsdien niet meer uit de ziekenboeg weg te slaan. Liefst drie operaties onderging hij aan zijn rechterknie.

Enkele weken geleden verklaarde dokter Martens (dezelfde chirurg die Marco van Basten hielp met zijn enkelblessure) dat Redondo genezen was, waarna de inmiddels 33-jarige speler zich meldde op de trainingsvelden van Milanello. Zaterdag mocht hij voor het eerst op de bank, en maandag onthulde coach Carlo Ancelotti dat Redondo in de basis begint tegen Ancona. Een debuut dat plaatsvindt ruim 27 maanden na zijn komst.

 

Milan begint het duel in de achtste finale van de Coppa Italia met een B-elftal. Uitgezonderd Alessandro Costacurta staat geen enkele speler in de basis, die afgelopen zondag meespeelde in het competitieduel met Empoli (1-1). Zo is er onder meer plaats gemaakt voor Jon Dahl Tomasson én Leonardo. Voor die laatste betekent het bekertreffen in Ancona zijn eerste optreden sinds hij begin oktober terugkeerde bij AC Milan.

‘Voor mij en Redondo zal het een wedstrijd zijn, die ons enorm zal stimuleren, ook al is het maar een wedstrijd voor de Coppa Italia’, vertelde de 33-jarige Braziliaan geëmotioneerd.


Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband