Eén dag na de rentree van Kevin Strootman

Eén dag na de rentree van Kevin Strootman

22 februari 2016

 

Gisteren maakte Kevin Strootman na 13 maanden zijn rentree in de hoofdmacht van AS Roma. De Oranje International kwam in de 78ste minuut in het veld voor Maicon.


 
Op dat moment leidde Roma al met 4-0 door goals van Edin Dzeko, Seydou Keita en Mohamed Salah (twee keer). Met Strootman in het veld scoorde Dzeko ook nog zijn tweede en won AS Roma uiteindelijk met 5-0 van Palermo.
”Het heeft te lang geduurd”, verzucht Strootman op de website van AS Roma.
De 26-jarige middenvelder kon een brede glimlach na afloop van de 5-0 zege dan ook niet onderdrukken. “Om weer terug te zijn in Stadio Olimpico is gewoon perfect, zeker in een wedstrijd zoals vandaag”, zei Strootman. “Ik voel me nu weer een voetballer. Ik ben nooit bang geweest dat mijn carrière over was. Ik was voor tachtig procent fit en voelde me best goed, toen ik te horen kreeg dat ik opnieuw geopereerd moest worden. Het is zwaar geweest, maar ik heb goed samengewerkt met de medici en mijn ploeggenoten. Nu ben ik terug op het veld, maar ik zit nog niet op honderd procent en werk hard aan mezelf. Dit is waarvoor wij het doen, voor de fans en de sfeer. Ik heb vijftien minuten gespeeld, maar ben nu al moe. Ik moet hard blijven werken zodat ik weer een goede bijdrage kan leveren”, vervolgde Strootman tegenover Mediaset.  
 

La Gazzetto dello Sport sprak van ‘een rentree van een highclass allrounder’

“Strootman is weer bij ons.” Zo kondigde trainer Spalletti (56) de terugkeer van Strootman aan.

De langverwachte rentree van Kevin Strootman FCKruisband zat voor de tv…
Geplaatst door FC Kruisband op zondag 21 februari 2016

Strootman kwam in januari 2015 voor het laatst in actie in het eerste elftal van de Romeinen. Door diverse knieblessures en knieoperaties stond hij in totaal bijna twee jaar aan de kant. Hij miste daardoor ook het WK van 2014.

Begin deze maand maakte Strootman zijn eerste speelminuten bij de beloften waar hij direct scoorde. Hij behoorde zondag voor de eerste keer tot de wedstrijdselectie van AS Roma na al zijn blessureleed.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie