Drama bij comeback Nowotny: zware blessure

Drama bij comeback Nowotny: zware blessure

28 januari 2003

 

Afgelopen zondag leek het seizoen voor Jens Nowotny eindelijk te beginnen, maar dat begin betekende tevens het einde. De libero van Bayer Leverkusen keerde zondag terug van een zware knieblessure, maar raakte in het duel met Energie Cottbus opnieuw geblesseerd. Wéér scheurde hij een kruisband in zijn rechterknie.

Het noodlot sloeg toe in de tweede helft, bij een duel met Andrzej Juskowiak, die daarbij een lichte overtreding beging. Omdat Bayer-trainer Klaus Topmöller al drie keer had gewisseld, speelde de aanvoerder de wedstrijd nog uit. ‘Het is jammer, dit soort dingen treft altijd de verkeerde mensen’, treurde manager Reiner Calmund.

Komende maandag of dinsdag zal Nowotny worden geopereerd en zal er een nieuwe plastic kruisband in zijn knie worden aangebracht. ‘Der Jens knokt zich wel weer terug’, wierp Calmund berichten tegen dat deze kwetsuur het einde van de carrière van de 29-jarige verdediger zou betekenen.

‘Maar als je ziet met hoeveel passie en discipline Jens zich na de eerste blessure heeft teruggevochten, dan doet het dubbel pijn dat hij nu weer geblesseerd is’, aldus Calmund. Ook bondscoach Rudi Völler toonde compassie: ‘Het is tragisch, dat iets in zo’n korte tijd twee keer dezelfde speler overkomt.’

Nowotny raakte vorig seizoen (30 april) geblesseerd tijdens het tweede wedstrijd in de halve finale van de Champions League met Manchester United. Tijdens een duel met Ruud van Nistelrooy verdraaide hij dezelfde knie. Hierdoor miste hij onder meer de finale van de Champions League en het WK 2002.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie