Donny Gorter fit en gretig bij de eerste AZ-training

Donny Gorter fit en gretig bij de eerste AZ-training

2 juli 2015

 

Gorter: ‘24 uur per dag revalideren’

Tot veler verbazing maakte Donny Gorter afgelopen zondag fit en gretig zijn opwachting bij de eerste AZ-training van het nieuwe seizoen. Hersteld van een knieblessure popelt de 27-jarige verdediger om zich in het elftal te spelen. “Ik ga mijn stinkende best doen.”

Was jij net zo verrast als iedereen dat je fit aan dit seizoen kon beginnen?
“Ik heb er zelf altijd wel in geloofd. Na de operatie aan mijn kruisband en buitenmeniscus kon ik alweer vrij snel dingen doen en dat bleef in een goed tempo doorgaan. Ik heb weinig tot geen tegenslagen gehad in de revalidatie zelf. Na vijf maanden stond ik alweer op het veld.”

Hoe kijk je terug op je verhuurperiode bij Aalborg?
“Het eerste half jaar heb ik echt een mooie tijd gehad, zowel binnen als buiten het veld. Het was belangrijk voor me om minuten te maken, na het jaar dat ik bij AZ minder aan spelen toekwam. Aalborg was voor mij interessant, ook omdat ze aan de voorronde van de Champions League deelnamen. Uiteindelijk zijn we de poulefase van de Europa League doorgekomen, waarin ik alles speelde. Helaas raakte ik op de laatste wedstrijd voor de winterstop geblesseerd. Dat was wel even balen.”

Tijdens je revalidatie hebben we je maar af en toe in Alkmaar gezien.
“In overleg met AZ en Aalborg heb ik besloten om puur één-op-één revalidatie te doen. Dus niet bij een club, maar bij een fysiotherapeut die ik via het ziekenhuis heb leren kennen. Ik was echt gefocust op mezelf en samen met hem 24 uur per dag bezig met revalideren. Ik ben een paar keer naar Denemarken geweest, want ze wilden me wel in de gaten houden. Ik stond immers nog bij hun op de loonlijst. De laatste twee weken van het seizoen heb ik meegetraind met Aalborg, gewoon met de groep. Dat ging allemaal goed en was een soort bevestiging dat ik de voorbereiding bij AZ weer kon starten.”

Hoe ziet jouw toekomst er nu uit?
“Ik ben nog steeds van AZ en ik zal altijd honderd procent geven en er alles aan doen om alle wedstrijden voor AZ te gaan spelen. Dan is het aan de trainer om keuzes te maken en die moet ik accepteren. Daarna zien we wel verder. Voor mij is het lekker om weer op het veld te staan. Ik doe gewoon mijn stinkende best en hoop de trainers te overtuigen van mijn kwaliteiten om zo nog wat mooie wedstrijden te gaan spelen.”

Bron: AZ.nl
Tekst: Daan Schippers / AZ Media

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie