Doelman Asenjo scheurt voor derde keer zijn vkb

Doelman Asenjo scheurt voor derde keer zijn vkb

30 april 2015

 

Een sportief drama treft Sergio Asenjo, de keeper van Villarreal. Voor de derde keer in zijn carrière heeft de doelman de voorste kruisband van zijn knie afgescheurd, hij is zes tot negen maanden ‘out’.

De 25-jarige Asenjo liep de blessure woensdagavond op, in de competitiewedstrijd tegen Atlético Madrid (0-1), zo meldt de Spaanse club via de officiële kanalen. Nadat hij in de slotfase van de wedstrijd een corner uit de lucht plukte, landde de doelman ongelukkig en moest hij het veld verlaten. Door middel van armgebaren gaf hij direct aan de medische staf aan dat er grote schade was aan zijn rechterknie.

In 2010, in dienst van Atlético Madrid, scheurde Asenjo voor de eerste keer in zijn carrière zijn kruisband af. Een jaar later, toen hij op huurbasis uitkwam voor Malaga, overkwam de onfortuinlijke keeper hetzelfde.

In maart 2015 werd Asenjo voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Spanje. 

Massale steunbetuigingen na derde zware knieblessure voor Asenjo

Asenjo heeft via social media talloze steunbetuigingen van voetballers en clubs ontvangen. Atlético, Real Valladolid, Málaga en uiteraard Villarreal hebben Asenjo veel geluk en sterkte toegewenst tijdens zijn revalidatie. Dat geldt ook diverse (ex)collega’s als Denis Cheryshev, Claudio Bravo en Radamel Falcao. Laatstgenoemde zei op Twitter: “Je hebt het twee keer doorstaan en het gaat je ook een derde keer lukken. Je bent een strijder en we staan allemaal achter je. Sterkte Sergio!” Asenjo kreeg vorige maand een uitnodiging van bondscoach Vicente del Bosque voor de interlands tegen Oekraïne en Nederland, maar kwam niet in actie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon