De Vogel: "Ik kan genieten om hier weer op het veld te staan."

De Vogel: "Ik kan genieten om hier weer op het veld te staan."

1 december 2014

 

Na ruim 14 maanden blessureleed heeft Wouter de Vogel zijn rentree gemaakt in het betaald voetbal. Het waren maar elf minuten en nog wat blessuretijd, maar Wouter de Vogel was ‘superblij’ dat hij maandagavond nog bij Telstar zijn opwachting mocht maken in de wedstrijd tegen NEC (0-1). Het was zijn eerste optreden sinds half september vorig jaar tegen Jong PSV.

De Vogel (24) speelde de laatste twee seizoenen in Den Bosch. In zijn tweede competitiewedstrijd tegen Blauw-Wit scheurde hij zijn kruisband af. Na een lange revalidatie liep de IJmuidenaar in september 2013 dezelfde blessure op, waarna een lange weg van revalidatie volgde. Daardoor kwam hij tot slechts 9 duels voor FC Den Bosch, dat afgelopen zomer de optie in zijn contract niet lichtte.

Bij zijn oude club Telstar kreeg De Vogel een nieuwe kans op een terugkeer in de eerste divisie. Vorige week speelde de aanvallende middenvelder al een kwartier mee in een oefenwedstrijd tegen Noordwijk. Maar tegen de koploper van de Jupiler League kon-ie zijn officiële rentree maken.

De Vogel: “Ik kan genieten om hier weer op het veld te staan. Ik voel me goed, ook al is het lastig om gelijk weer mee te komen, maar hier heb ik een jaar voor gebikkeld. We bekijken het nu van week tot week. Dit is natuurlijk anders dan trainingen. Ik bekijk morgen weer hoe het ervoor staat.”

Ook trainer Michel Vonk was blij dat hij De Vogel weer kon inzetten. “Wouter komt eraan en dat is een lichtpuntje voor ons. We zullen hem langzaam moeten brengen naar totale fitheid. Hij is nu nog niet klaar voor een basisplaats.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord