David Ruiz: Geen schwalbe maar een gescheurde kruisband

David Ruiz: Geen schwalbe maar een gescheurde kruisband

12 februari 2016

 

Voor David Ruiz zit het seizoen erop. Valencia moet het de komende zes tot negen maanden doen zonder de talentvolle verdediger nu duidelijk is geworden dat Ruiz zijn kruisband heeft afgescheurd.

David Ruiz werd deze week wereldwijd belachelijk gemaakt op social media na zijn ‘schwalbe’ in het UEFA Youth League-duel met Celtic. De verdediger raakte geblesseerd toen hij werd achtervolgd door een aanvaller van Celtic en hij de bal niet goed wist te controleren. Ruiz ging vervolgens naar de grond en tot de verbazing van velen werd er gefloten voor een overtreding, terwijl toch wel duidelijk was dat er van contact geen sprake was. Op Twitter werd gesproken over de ‘slechtste schwalbe aller tijden’.

Ruiz blijkt echter wel degelijks geblesseerd te zijn geraakt, en zwaar ook. Ruiz heeft bij de actie dus zijn kruisband afgescheurd en wordt op korte termijn geopereerd. Na die operatie heeft hij vele maanden nodig om terug te keren op het veld.

Niet alleen via de social media werd Ruiz na zijn actie belachelijk gemaakt, ook diverse media deden daar aan mee. Valencia roept via Twitter alle mensen die lacherig deden over de actie van Ruiz op om hun excuses aan te bieden.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie