Home Consultkaart

Consultkaart

Keuze hulp

Revalideren met of zonder operatie

Voorste kruisbandletsel:
Revalideren zonder operatie of operatie met revalidatie?

Heeft u letsel aan uw voorste kruisband?
Deze Consultkaart kan helpen als u en uw arts de keuze bespreken tussen revalideren of een operatie met revalidatie.

Symptomen kruisbandletsel

Keuzehulp

Een consultkaart is een keuzehulp voor patiënten en artsen, geïnspireerd op de internationaal bekende ‘Option Grids’. Op een consultkaart staan verschillende behandelopties voor een aandoening of ziektebeeld. Per behandeling staan de belangrijkste vragen en antwoorden in een schema. Dit zijn de meest voorkomende vragen bij patiënten. De antwoorden zijn gebaseerd op medisch-wetenschappelijke richtlijnen en andere wetenschappelijke literatuur.

Artsen en patiënten gebruiken een consultkaart samen. Zij bespreken en vergelijken met de kaart alle behandelopties. De kaart helpt artsen en patiënten een gesprek te voeren over welke behandeling het beste bij de patiënt past.

Ontwikkeld

De Consultkaart Voorste kruisbandletsel is ontwikkeld met ondersteuning van het Kennisinstituut van de Federatie Medisch Specialisten. Voor meer informatie zie www.consultkaart.nl.

Publicatiejaar: 2018
Eigenaren: NOV en Patiëntenfederatie Nederland
Projectgroepleden: dr. Roy Hoogeslag, dr. Alli Gokeler, dr. Reinoud Brouwer, Josine van der Kraan MSc, dr. Hannah Hoffenkamp, Sanne Snoeijs MSc, Kristie Venhorst MSc, dr. Mariët van Buuren.

Home Consultkaart