Colombiaanse spits Falcao van River Plate scheurt kruisband

Colombiaanse spits Falcao van River Plate scheurt kruisband

Intro:
Onlangs zag ik onderstaand artikel op internet staan. Erg opvallend aangezien het in Nederland/Europa geen of nauwelijks aandacht heeft gehad, ook niet toen Falcao in Januari van dit jaar zijn voorste kruisband scheurde. Waarschijnlijk omdat dit in Zuid Amerika (Argentinië) is gebeurd op het moment dat Falcao nog geen bekende speler in Europa was… 

20 januari 2006

 

De Colombiaanse spits Falcao heeft zijn kruisband van zijn rechterknie gescheurd. Falcao zal zes tot acht maanden niet inzetbaar zijn voor zijn club River Plate uit Argentinië.

De uitslag van de MRI werd door de clubarts van River Plate, Luis Seveso, donderdag bevestigd. De 19-jarige jeugdinternational zal volgende week in Buenos Aires onder het mes gaan en daarna kan zijn herstel beginnen.

Falcao was in 2005 nog één van de revelaties bij River Plate. Op 16 november 2005 liep de Colombiaan een verstuikte knie op in een wedstrijd tegen San Lorenzo en sindsdien heeft hij geen wedstrijd meer gespeeld. De spits was juist herstellende van die blessure.  Tijdens de laatste training woensdag voor de play-off wedstrijd voor de laatste ronde van de Copa Libertadores, waar hij naar alle waarschijnlijkheid zijn rentree zou gaan maken, ging het dus mis. Nadat Falcao achter een lange bal aan rende ging hij door zijn knie.

In 2003 had Falcao, een veelbelovend talent, een enkelblessure waardoor hij het WK-17 in Finland moest missen.

http://www.youtube.com/watch?v=d_0yOSViD3I

bronnen: 
www.emol.com
www.archivo.losandes.com.ar

 
Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie