Chirurgen geven geblesseerde Walcott WK-hoop

Chirurgen geven geblesseerde Walcott WK-hoop

8 januari 2014

 

Theo Walcott raakte zaterdag in de bekerwedstrijd tegen Tottenham Hotspur geblesseerd aan zijn knie en blijkt zijn voorste kruisband te hebben gescheurd. Arsenal bracht naar buiten dat de aanvaller zes maanden buitenspel zal staan, wat betekent dat hij naast het restant van het seizoen ook het WK in Brazilië zou moeten missen. Walcott mag echter blijven dromen van het toernooi in Brazilië.

De Belgische chirurgen Johan Bellemans en Steven Claes claimen dat kruisbandblessures door nieuwe kennis en operatietechnieken sneller kunnen herstellen. “Ik mag me niet uitspreken over individuele dossiers”, zegt Bellemans in Het Laatste Nieuws. “Maar ik kan wel zeggen dat voor spelers die nu hun kruisband scheuren, het WK niet onhaalbaar is.”

Ook in Schotland zit een chirurg die denkt dat Walcott het WK moet kunnen halen. Volgens Gordon Mackay, werkzaam bij de Rangers, kan de aanvaller in vier maanden weer fit zijn: “Maar Arsenal zal zelf zijn ideeën hebben over de revalidatie en dit zijn altijd gevoelige onderwerpen. Ik wil de club echter graag informeren over een nieuwe aanpak, waardoor Walcott sneller zou kunnen herstellen”, zegt Gordon Mackay.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie