Chelsea-talent Oriol Romeu scheurt voorste kruisband

Chelsea-talent Oriol Romeu scheurt voorste kruisband

11 december 2012

 

Chelsea moet de komende zes maanden Oriol Romeu missen. De middenvelder heeft een zware knieblessure en is maandag al geopereerd aan de voorste kruisband en meniscus van zijn rechter knie, meldde Chelsea dinsdag op zijn website. De verwachting is dat Romeu pas komende zomer weer voluit mee kan trainen. Voor een kruisbandoperatie staat een herstelperiode van zo’n zes tot negen maanden.

De 21-jarige Romeu liep de kwetsuur zaterdag op in het competitieduel bij Sunderland (1-3 winst). Hij viel na zo´n 17 minuten spelen uit met een gescheurde kruisband nadat hij een verkeerde landing maakte bij een kopduel. De Spanjaard, die vorig jaar voor vijf miljoen euro overkwam van FC Barcelona, speelde in het Stadium of Light zijn 22e wedstrijd in dienst van de Blues.

Het product van de jeugdopleiding van FC Barcelona had juist zijn draai gevonden onder nieuwe manager Rafa Benitez en startte in de laatste vier wedstrijden drie keer in de basis.

Chelsea is momenteel in Japan, waar het donderdag in Yokohama de halve finales van het WK voor clubs afwerkt tegen het Mexicaanse CF Monterrey. George Saville is de vervanger van Romeu in de selectie van de kampioen van de Champions League.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie