Bodde valt weer uit bij Swansea City

Bodde valt weer uit bij Swansea City

5 februari 2012

 

Rodgers: “Dit is verschrikkelijk voor Ferrie”

Swansea City-manager Brendan Rodgers zegt dat het te vroeg is om te zeggen dat de loopbaan van Ferrie Bodde voorbij is. De middenvelder raakte deze week weer geblesseerd.

Bodde staat al geruime tijd aan de kant met een zware knieblessure. Afgelopen week raakte hij weer geblesseerd, aan zijn andere knie. “Het is verschrikkelijk voor Ferrie, hij is een geweldige jongen. Hij heeft zolang moeten wachten en knokken om weer terug te keren”, reageert Rodgers in de South Wales Post.

Rodgers erkent dat Bodde wellicht moet gaan nadenken over zijn toekomst als topsporter: “Het is nu nog erg vroeg om daarover te speculeren. Hij zal een aantal zaken moeten overwegen, zoals zijn gezondheid. Je moet nog wel met je eigen kinderen kunnen spelen later, maar laten we eerst de onderzoeken afwachten.”

Volgens Rodgers is Bodde mentaal aangeslagen door de nieuwe tegenvaller. “We hebben een vooraanstaande neuroloog aan hem ter beschikking gesteld, om hem met de psychische kant van het probleem te helpen. De club doet er alles aan om Ferrie te steunen”, besluit Rodgers.

Bodde heeft een contract tot het einde van dit seizoen. Ruim vier jaar geleden nam Swansea de 29-jarige Bodde over van ADO Den Haag.

 

2 februari 2012

 

Knie Bodde wordt in Nederland onderzocht

Ferrie Bodde laat zijn nieuwe blessure in Nederland onderzoeken. Dat laat zijn club Swansea City donderdag weten. De middenvelder raakte woensdag geblesseerd in een duel met het tweede elftal.

Na twee minuten verliet Bodde per brancard het veld in de wedstrijd tegen de reserves van Arsenal. Een geluk bij een ongeluk voor de middenvelder is dat het dit keer niet om de knie gaat die hem al twee jaar langs de kant houdt. Onderzoek in Nederland moet de ernst van de nieuwe blessure van Bodde uitwijzen.

“We moeten wellicht wachten tot de zwelling afneemt, op dit moment is zijn knie heel dik”, zegt Kate Rees, fysiotherapeute van Swansea, op de officiële website van de club uit Wales. “Pas wanneer de zwelling afneemt kan de dokter in Nederland een volledige diagnose stellen.”

Bodde stond de afgelopen twee jaar langs de kant door toedoen van enkele hardnekkige knieblessures. Afgelopen week vierde hij zijn rentree op het veld bij Swansea City.

 

1 februari 2012

 

Bodde valt weer uit bij Swansea City

Het herstel van Ferrie Bodde lijkt een opnieuw te zijn vertraagd. De middenvelder van Swansea City viel woensdag in een wedstrijd met de reserves geblesseerd uit.Bodde raakte in november 2008 zwaar zwaar geblesseerd aan zijn knie. De middenvelder keerde nog wel terug, maar na vier duels ging het opnieuw mis en onderging hij weer enkele operaties. Inmiddels is de voormalig speler van ADO Den Haag op de weg terug.

De 29-jarige Bodde speelde al enkele duels met de reserves mee en stond woensdag opnieuw op het veld. Tegen de reserves van Arsenal viel de spelmaker echter met een blessure uit. De ernst van de kwetsuur is nog onduidelijk.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops