Bodde maakt rentree bij Swansea

Bodde maakt rentree bij Swansea

10 september 2009

 

Ferrie Bodde heeft woensdagavond na een afwezigheid van tien maanden zijn rentree gemaakt in het shirt van Swansea City. De middenvelder speelde ruim tachtig minuten mee met de reserves van The Swans.

Bodde ontving, zowel voor aanvang van de wedstrijd als bij zijn wissel tien minuten voor tijd, een staande ovatie.

De Nederlander imponeerde in zijn eerste seizoenen als speler van Swansea City, maar liep in november van het vorige jaar een zware knieblessure op. Woensdag keerde hij terug op het veld.

 
 


 

Bodde: “Voelt goed om weer op het veld te staan”

“Het voelde goed om weer eens een wedstrijd te spelen”, zegt Bodde op de officiële site vanThe Swans. “Ik had het gevoel dat ik het duel helemaal had uit kunnen spelen, maar ik ben vooral blij dat ik weer op het veld stond. Mijn knie voelt goed aan en wordt steeds sterker. Ik heb nog wel wat wedstrijden nodig, maar ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor een rentree in het eerste elftal.”

Wel blijft Bodde realistisch. “Ik heb pas 83 minuten op het veld gestaan, daar ben ik natuurlijk heel blij mee, maar we moeten afwachten hoe de knie hierop reageert in de komende paar dagen. Dan kijken we verder.”

Bodde liep in november van het vorige jaar een zware knieblessure op in het duel met Birmingham City. Met name in de eerste weken van zijn revalidatie had de Nederlander het zwaar. “De eerste paar weken waren heel frustrerend. Daarna ging het steeds beter, maar wanneer ik de andere spelers op het veld zag staan wilde ik er dolgraag tussen lopen.”

“Toen ik drie weken terug terugkeerde op het trainingsveld had ik maar één ding in mijn hoofd: zo snel mogelijk wedstrijden spelen. Dat was onrealistisch natuurlijk, maar gelukkig staan er een aantal wedstrijden met het tweede team op het programma waardoor ik weer aan spelen toe kan komen.”

Met de reserves van Swansea City ontmoette Bodde woensdag Swindon Town. Het duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. De enige treffer van de club uit Wales kwam op naam van een andere Nederlander, Dominique van Dijk. De oud-speler van onder meer FC Volendam en Go Ahead Eagles werkt momenteel een stage af bij Swansea.


Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle