Bilbao aanvaller Muniain scheurt kruisband

Bilbao aanvaller Muniain scheurt kruisband

7 april 2015

 

Iker Muniain, aanvaller van Athletic Bilbao, heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie gescheurd. Hij is zo’n zeven maanden uitgeschakeld, dit meldt zijn club vandaag. Bilbao zal de enkelvoudig international ook moeten missen in de finale van de Copa del Rey op 30 mei. De tegenstander daarin is FC Barcelona.

De 22-jarige Muniain liep de zware blessure zaterdag op in het competitieduel bij Sevilla. Vlak voor rust ging het fout voor de Spanjaard. De aanvaller ontweek een tackle van Éver Banega maar half en verdraaide vervolgens zijn knie terwijl hij in de lucht hing. Er werd al gevreesd voor een ernstige blessure en het nieuws is dus bevestigd door de club. De Basken, die achtste staan in de Primera Division, verloren met 2-0.

De talentvolle aanvaller kan op zijn vroegst in oktober de trainingen hervatten. Muniain wordt al jaren gelinkt aan een vertrek bij Athletic Bilbao, maar de jeugdexponent van de club blijft zijn ploeg trouw. Inmiddels speelde de enkelvoudig international al bijna 200 wedstrijden in de Primera División. In 2011 en 2013 werd hij Europees Kampioen met Spanje -21.

Op onderstaande beelden is de blessure van Muniain te zien. Let op: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle