'Beste speler' Australië mist WK

'Beste speler' Australië mist WK

18 januari 2014

 

De 27-voudig Australische international Robbie Kruse moet komende zomer zeer waarschijnlijk het wereldkampioenschap in Brazilië missen. De 25-jarige aanvaller van Bayer Leverkusen ging vrijdag tijdens de training door zijn linkerknie en liet direct een MRI-scan maken. Daaruit bleek dat de voorste kruisband volledig is afgescheurd, zo maakte de Duitse club zaterdag bekend.

De Australiër, die afgelopen jaar werd uitgeroepen tot beste speler van Australië, ondergaat volgende week een operatie en komt dit seizoen in ieder geval in de Bundesliga niet meer in actie.

Kruse kwam afgelopen zomer over van Fortuna Düsseldorf, dat degradeerde uit de Bundesliga. Hij speelde vooralsnog 15 competitiewedstrijden voor Leverkusen waarin hij tweemaal scoorde en 2 assists leverde. De nummer 2 van Duitsland hervat het seizoen volgende week met de uitwedstrijd bij SC Freiburg.

De zware knieblessure betekent dat voor Kruse het seizoen er op zit en hij het WK in Brazilië aan zijn neus voorbij ziet gaan. Australië is op het WK ingedeeld in een poule met Nederland, Spanje en Chili.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon