In Badstuber, Bayern München

22 mei 2013

 

De profcarrière van Holger Badstuber is niet in gevaar. Dat meldt Bayern München op de officiële website, nadat de verdediger maandag met succes is geopereerd.

De Duitse verdediger van Bayern München is voor minimaal tien maanden uitgeschakeld na een operatie aan de kruisband van zijn rechterknie. Badstuber was net terug van een knieblessure die hem zes maanden aan de kant hield, toen vorige week opnieuw het noodlot toesloeg. Hij scheurde tijdens een looptraining opnieuw zijn voorste kruisband, op precies dezelfde plek als de eerste blessure. Begin december scheurde Badstuber voor de eerste keer zijn kruisband, tijdens de topper tegen Borussia Dortmund.

De bekende arts Richard Steadman verwijderde de grotendeels afgescheurde kruisband. Voordat het nieuwe exemplaar geplaatst kan worden, moeten eerst de boorgaten van de eerste operatie aangegroeid zijn. In de tussentijd werkt Badstuber (24) aan zijn fysiek. Alles bij elkaar rekenen de doktoren op een afwezigheid van tien maanden. Volgens de medici zal het nog  een hele klus worden voor de  Duits international om fit te worden voor het WK van volgend jaar in Brazilië.

Recente artikelen

Laat een reactie achter

0
FC Kruisband, kruisband gescheurd, voorste kruisband