Andreas Bjelland dit seizoen niet meer in actie voor Brentford

Andreas Bjelland dit seizoen niet meer in actie voor Brentford

13 augustus 2015

 

Andreas Bjelland komt dit seizoen niet meer in actie voor Brentford. De verdediger die dit jaar van FC Twente is overgekomen heeft een zware kruisbandblessure aan de linkerknie opgelopen, zo meldt de club uit het Championship donderdagavond.

Bjelland liep de kwetsuur op tijdens zijn debuut voor Brentford in het League Cup-duel met Oxford United (0-4 nederlaag).  Na 45 minuten viel de Deen al uit met een blessure en direct werd er voor een zware blessure gevreesd. De medische staf, van het Brentford van manager Marinus Dijkhuizen, heeft na onderzoek vandaag gemeld dat er inderdaad forse schade aan de kruisband is.

Hierdoor zal hij zo’n negen maanden zijn uitgeschakeld. Op de website van Brentford legt clubarts Neil Greig uit dat het been van Bjelland ‘geforceerd’ de verkeerde kant op is gebogen. De operatie zal plaatsvinden zodra de ergste zwelling weg is, zo legt hij uit. Dijkhuizen nam de 27-jarige Deen deze zomer over van FC Twente, liet hem dinsdag dus debuteren als aanvoerder, maar moet hem nu dus al missen.

In zijn eerste jaar bij FC Twente raakte Bjelland ook al snel zwaar geblesseerd. Toen speelde hij slechts tien duels in het shirt van de Tukkers. De twee daaropvolgende jaren groeide hij uit tot vaste kracht en aanvoerder.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie