Petter Andersson scheurt weer kruisband

Petter Andersson scheurt weer kruisband

29 september 2009

 

Petter Andersson heeft voor de tweede keer in een jaar de voorste kruisband van z’n linkerknie afgescheurd. De Zweed van FC Groningen is waarschijnlijk weer minimaal een half jaar uitgeschakeld.

De 24-jarige Andersson raakte in januari van dit jaar in de uitwedstrijd tegen Ajax voor het eerst geblesseerd aan zijn knie. De aanvaller was inmiddels hersteld en zou maandagavond een helft spelen met Jong FC Groningen. In de beginfase van de wedstrijd tegen Jong AZ ging het echter al mis bij de aanname van een bal. Hij had zijn ploeg daarvoor al aan een 1-0 voorsprong geholpen.

Groningen-trainer Ron Jans was getuige van het incident en leeft erg mee met de pechvogel die al na veertien minuten per brancard van het veld werd gedragen. “Je hoopt dat het nog mee zal vallen. Dat is helaas niet zo”, zegt de coach op de website van de club.

“Petter wordt nu enorm getest. Hij was zo dicht bij een rentree, maar helemaal opnieuw beginnen. Het is in- en intriest. Ik hoop dat Petter de draad weer kan oppakken. Dat zal niet vandaag of morgen zijn, maar hij heeft er wel het juiste karakter voor.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie