Ajacied Heitinga toch lang uitgeschakeld

Ajacied Heitinga toch lang uitgeschakeld

30 september 2002

 

Tijdens het duel met NAC blijkt Johnny Heitinga toch een zware knieblessure te hebben opgelopen. Hij heeft de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd, zo bleek na onderzoek in het ziekenhuis. Volgens zijn club, Ajax, is hij zeker een half jaar uitgeschakeld.

Heitinga blesseerde zichzelf zondag door een ietwat wilde tackle op Csaba Fehèr, tijdens het duel met NAC (2-2). Het onfortuinlijke incident vond plaats halverwege de tweede helft. De directe reactie van Heitinga na de botsing, leek al een teken te zijn van een nieuwe zware blessure, maar nadat fysiotherapeut Pim van Dord een minuut of vijf het gewricht van de jonge verdediger onder handen had genomen, keerde de achttienjarige speler toch terug op het veld. En leek de kwetsuur mee te vallen. Zijn terugkeer was welkom aangezien coach Ronald Koeman alle drie zijn wissels had gebruikt.

Heitinga was notabene net hersteld van een andere zware knieblessure. Hij was operatief geholpen aan de meniscus van zijn rechterknie. Het duel met NAC was zijn eerste wedstrijd met Ajax 1 sinds 10 februari, en was ook de eerste keer dat hij weer deel uitmaakte van de A-selectie. Hij kwam zondag als invaller van de geblesseerd uitgevallen Cristian Chivu in het veld.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie