Afellay volledig fit verklaard door artsen Barça

Afellay volledig fit verklaard door artsen Barça

11 april 2012

 

Goed nieuws voor Barcelona en het Nederlands elftal. Ibrahim Afellay is door de medische staf van de Spaanse topclub volledig fit verklaard. De Nederlandse middenvelder annex aanvaller heeft bijna zeven maanden gerevalideerd. Op 22 september van het vorige jaar scheurde hij op een training de voorste kruisband van zijn linkerknie af.

Na 203 dagen revalideren kan Afellay weer in actie komen voor de ploeg van Josep Guardiola, zo laat de club woensdag weten op het digitale thuis. Op 18 maart jl. hervatte Afellay de training. De laatste weken heeft hij gebruikt om volledig fit te worden. Zo reisde hij onder meer met de ploeg mee naar Milaan voor het Champions League-treffen met AC Milan. Barcelona is nog in de strijd voor drie hoofdprijzen: de Spaanse landstitel, de Spaanse beker en de Champions League.

Ook voor het Nederlandse elftal is de terugkeer van Afellay goed nieuws. Bondscoach Bert van Marwijk nam hem tot zijn blessure regelmatig op in de basisopstelling van Oranje. Afellay, die op 2 april 26 werd, maakt normaliter deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie