AA Gent lang zonder aanvoerder Thijs

AA Gent lang zonder aanvoerder Thijs

30 oktober 2012

 

AA Gent moet het opnieuw lang stellen zonder zijn aanvoerder Bernd Thijs. De 34-jarige middenvelder, bijna wedstrijdfit na een kniekwetsuur, verdraaide maandag op training zijn linkerknie en scheurde bij die actie de voorste kruisband.

“Volgens de scan heeft hij zijn voorste kruisband gescheurd”, zegt Gent-manager Michel Louwagie aan Sporza. “Bernd zal nog een tweede oordeel vragen, maar het is duidelijk dat hij weer lang out is.”

“Dit is een grote opdoffer, ook omdat Bernd dicht bij zijn comeback stond. Dit is zeer pijnlijk, in eerste instantie voor hemzelf, maar in tweede instantie voor de volledige ploeg.”

 Het is nog niet het jaar geweest van Bernd Thijs. De middenvelder werd vorig seizoen onmisbaar genoemd en kreeg daardoor zelfs uitzonderlijk een contract voor twee seizoenen aangeboden. AA Gent verlengt in principe de verbintenissen van spelers boven de dertig maximaal met één seizoen.

 Thijs miste het seizoensbegin door een enkelblessure en viel begin september na anderhalve wedstrijd weer uit tegen Charleroi met beschadigde knieligamenten. Bijna anderhalve maand later leek Thijs opnieuw klaar om een plaats in het team op te eisen. Maandag ging de middenvelder echter opnieuw door zijn knie. Deze keer is het letsel veel zwaarder. De voorste kruisband is afgescheurd en een deel van het kraakbeen is afgebroken. Thijs staat minstens zes maanden aan de kant en mag een streep trekken door zijn seizoen.

“Bernd was heel emotioneel”
Toen het voorval gebeurde, besefte Thijs (34) meteen dat de blessure wellicht ernstig was. “Hij was heel emotioneel, dat is begrijpelijk”, zegt Louwagie.

“We hadden op Bernd gerekend dit seizoen. Met Maréval en Thijs zijn er twee heel ervaren spelers geblesseerd. Maar in het voetbal telt niet alleen gisteren, maar vooral morgen. Een goeie Thijs is moeilijk te vervangen. Gelukkig hebben we in de zomer al spelers gehaald die Bernd kunnen vervangen.”

Dit gebeurde er eerder…

5 september 2012

AA Gent moet Bernd Thijs weer zes tot acht weken missen. De verdedigende middenvelder blesseerde zich zaterdag na een halfuur tegen Charleroi. Dat was nog maar zijn tweede competitiematch van het seizoen.

Een enkelblessure hield Bernd Thijs in het begin van dit seizoen van de velden. Nu is het gewricht tussen zijn kuit- en scheenbeen geraakt, maar ook de ligamenten én – heel licht – de voorste kruisband van zijn knie.

Rust, stabilisatieoefeningen en inspuitingen moeten Thijs weer fit krijgen. AA Gent-manager Michel Louwagie betreurt de nieuwe blessure in Het Laatste Nieuws: “Want een goeie Thijs is onvervangbaar.”

“Gelukkig ligt de competitie nu even stil en zijn er in oktober weer WK-kwalificatieduels. Hopelijk is hij na die tweede onderbreking weer fit.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband