16-jarig Frans toptalent scheurt voorste kruisband af

16-jarig Frans toptalent scheurt voorste kruisband af

18 april 2013

 

Neal Maupay, één van de sensaties in de Franse competitie,  zal  voorlopig niet meer in actie komen voor Olympique Nice. De 16-jarige aanvaller scheurde de kruisband van zijn rechterknie af. Dit gebeurde afgelopen zondag toen hij speelde voor de beloftes van Nice tegen Olympique Marseille. Voor het herstel van een dergelijke blessure staat minimaal negen maanden. Volgende week zal hij geopereerd worden.

In januari tekende hij zijn eerste profcontract.  Op 16 september 2012, toen hij 16 jaar en 34 dagen oud was, maakte Maupay al zijn debuut in de hoofdmacht van Olympique Nice in de thuiswedstrijd tegen Stade Brest.
Op 15 december 2012 scoorde hij zijn eerste treffer voor Nice, toen hij in de 87e minuut inviel en in blessuretijd de winnende 3-2 maakte in het duel met Evian. Hiermee is hij na Saint-Etienne’s Lauren Roussey de jongste doelpuntenmaker in de historie van Ligue 1.
Maupay maakte dit seizoen al vijftien opwachtingen in de hoofdmacht van Olympique Nice, de verrassende nummer vijf in de Ligue 1. Daarin scoorde hij drie keer.
Coach Claude Puel liet tijdens de persconferentie weten: “Het is een zware klap voor Neal en voor Nice simpelweg omdat we iedereen nodig hebben in de belangrijke slotfase van het seizoen. De blessure zag er op het eerste gezicht niet ernstig uit, mede omdat Neal weer het veld in wilde voordat hij werd gewisseld”.

“Dit bewijst dat we voorzichtig moeten zijn met jonge spelers en we deden er alles aan om hem te beschermen. Dit soort blessures kunnen gebeuren. Volgende week volgt de operatie en dan verwachten we hem in oktober weer terug op de training”.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie